-
telefoonnummer
Volg ons op:
  • Facebook
  • Google+
Uneto-Vni, Erkend leerbedrijf, VCA

Verbouwing Houtloods Spoorzone Tilburg

Datum: 12 augustus 2014

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 80

De Houtloods in de Tilburgse Spoorzone is verkocht. Hiervoor hebben de gemeente Tilburg, SDK Vastgoed als gebiedsontwikkelaar namens VolkerWessels en de investeerders achter Stichting Houtloods donderdag 10 juli 2014 het koopcontract getekend.

Daghoreca en kantoorruimte
De Houtloods uit 1867 is het oudste gebouw van de voormalige NS-Werkplaats. Volgens het ontwerp van Bedaux de Brouwer Architecten gaat Van de Ven Bouw en Ontwikkeling het pand, in opdracht van de investeerders, renoveren. De Houtloods krijgt een functie als kantoor en mogelijk als informatie- en verkoopcentrum van de Spoorzone. Daarnaast komt er aan de kop van het gebouw aan de zijde van de bestaande kraanbaan een horecavoorziening met terras en speeltuin.

“Met de ontwikkeling van de Houtloods tot daghoreca en kantoorruimte zetten we weer een nieuwe stap in het aantrekkelijk en levendig maken van dit gebied”, aldus de enthousiaste Spoorzone-wethouder Berend de Vries: “We zorgen ervoor dat dit bijzondere gebouw met een kantoor- en horecafunctie weer in oude luister wordt hersteld en gaat leven voor een breder publiek”.

terug Ga terug naar het overzicht